Go to top

Hulp nodig?

Contact

Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Delta heeft mij vooral geholpen met mijn depressies en geleerd wat autisme voor mij inhoudt

Mark is sinds drie jaar bij Delta in behandeling. Op zijn negentiende is bij hem autisme ontdekt. Ook heeft hij een paar jaar last van depressies gehad. Hij is kort opgenomen geweest bij Delta.

Bij het Werk- en Activiteitencentrum is hij tijdens zijn behandeling gaan werken bij de afdeling Houtbewerking. Het beviel hem zo goed dat hij in september aan de opleiding (AKA Houtbewerking niveau 1) op het Albeda College is begonnen. Deze opleiding duurt één jaar. Hier leert hij onder andere tafels en stoelen maken. Mark: “Inmiddels heb ik op school met behulp van bouwtekeningen mijn eigen Rietveldstoel gemaakt.” Mark krijgt bij zijn scholingstraject bij het Albeda College ondersteuning vanuit het Educatiecentrum. Samen met de jobcoach is hij nu op zoek naar een stageplek buiten Delta.
Na deze opleiding wil hij doorstromen naar het Hout en Meubileringscollege waar hij de opleiding tot meubelmaker wil volgen. Als voorbereiding hierop volgt hij ook nog lessen rekenen en Nederlands bij het Educatiecentrum.
“Delta heeft mij vooral geholpen met mijn depressies en geleerd wat autisme voor mij inhoudt”, aldus Mark. Het gaat goed nu met hem. Hij heeft zelfs met behulp van Delta een huisje gekregen, dat hem erg goed bevalt. “Ik had niet gedacht dat ik dit allemaal zou kunnen”, zegt hij vol trots.

Dáárom Delta:

Lid van: