Go to top

Hulp nodig?

Contact

Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ria van der Heijdenprijs

Jaarlijks kent Delta de Ria van der Heijdenprijs toe aan mensen die iets bijzonders hebben gepresteerd voor chronisch psychiatrische cliënten. De prijs bestaat uit een kunstwerk en € 5000.

De winnaar gebruikt de geldprijs om de kwaliteit van leven van cliënten verder te verbeteren. Winnaars van een eervolle vermelding krijgen € 750 om hun project uit te bouwen. De Rotterdamse Ria van der Heijden was de oprichter van Ypsilon, de vereniging voor ouders en familie van mensen met schizofrenie. Zij zette zich met hart en ziel in voor hun belangen.

Ria van der Heijden

De Ria van der Heijdenprijs is in 2006 door Delta ingesteld ter nagedachtenis aan Ria van der Heijden. De Rotterdamse Ria van der Heijden was de oprichter van Ypsilon, de vereniging voor ouders en familie van mensen met schizofrenie. Zij zette zich met hart en ziel in voor het welzijn van mensen met een chronische psychiatrische aandoening.

De prijs 

De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5000. Om voor de prijs in aanmerking te komen moeten de genomineerden voldoen aan een aantal voorwaarden: het project moet vernieuwend zijn, veelzijdig en inspirerend en het leven van mensen met een schizofrene stoornis verbeteren.

Jury

De jury bestaat uit: 
  • Don Linszen, psychiater-hoogleraar AMC Amsterdam en winnaar van de eerste Ria van der Heijdenprijs
  • Gijs Francken, oud-voorzitter Anoiksis en projectleider van stichting Huisjes
  • drs. Bas van Raaij, psycholoog en communicatietrainer, directeur-eigenaar bureau de Mat
  • Annemiek de Kruif, werkzaam op het landelijk bureau van Ypsilon in Voorburg, eindredacteur Ypsilon Nieuws
  • Henri Henselmans, voorzitter van de raad van bestuur van het Sinai-centrum te Amstelveen

Dáárom Delta:

Lid van: